خانه / غذاها و سوغات همدان / کشک محلی همدان : خاص ترین کشک در ایران

کشک محلی همدان : خاص ترین کشک در ایران

کشک همدان

کشک در همدان سابقه ای دیرینه دارد در همدان زمستان های سختی اغلب وجود داشته و تهیه اقلام خوراکی که بتوان از آن ها طولانی مدت نگهداری کرد طرفداران زیادی داشته و این آب و هوا دلیل وجود و اختراع برخی کشک های خشک و محلی گشته که با نواوری هایی هم همراه شده است.
کشک از دوغ تهیه می‌شود کشک غالباً مزه ترشی دارد و در غذاهایی مانند آش رشته، “کشک بادمجان” و “کله جوش” استفاده می‌شود. «کشک» یکی ازچندین فراورده فرعی درتهیه «کره» است. روستاییان ماست رادرون «مَشک» ریخته و بازدن آن کره‌اش را می‌گیرند. پس ازاینکه کره ماست گرفته شد چیزی که می‌ماند همان دوغ است که یکی از نوشیدنی‌های خوشمزه ایرانی می‌باشد.
دربرخی از روستاهای کشورمان برای تهیه «کشک» این دوغ رادرکیسه‌ای می‌ریزند و آب آن را می‌گیرند چیزی که باقی میماند مانند ماست چکیده سفت است که به آن لچ گفته می‌شود و در آذربایجان(آذرشهر، عجبشیر ومراغه)”جُرتان”نامیده میشود. آن را به اندازه یک گردو گلوله کرده و می‌خشکانند و بدین‌گونه «کشک» بدست می‌آید.
از جوشانده آب چکیده از کیسه دوغ، قره قوروت به دست می‌آید. لبنانی‌ها این گلوله هارا درون روغن زیتون نگهداری میکنند وبه آن “لبنه” میگویند اگر دوغ را بجوشانند تبدیل به فراورده‌ای به نام «شور» می‌شود. هچنین پس از زدن مایه «پنیر» به شیر وگرفتن شیر، «پنیر» تازه رادرون پارچه‌ای میریزند تا آبش گرفته شود از جوشاندن این آب «لور»بدست می‌آید. کشک به زبان تاجیکی ازبکی ترکمنی و اردو و ترکی قروت گفته می شود.

 کشک محلی همدان
برخی کشک فروش ها در همدان اخیرا معروف شده اند و برخی توانسته اند برند خود را ثبت نمایند که در این زمینه میتوان به کشک جانبازان اشاره نمود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

درباره ی مدیر همدان توریسم

همچنین ببینید

سوغات کماج همدان + طرز تهیه این نان خوشمزه

سوغات کماج همدان کماج پرطرفدار این میان وعده فوق العاده که نمونه آن در هیچ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code