از سوغات انگشت پیچ چه میدانید؟ یک شیرینی سفید مایع رنگ خوشمزه
حتی به عنوان میان وعده میتوان با نان میل کرد!
در استان همدان علاوه بر غذاهای اصلی اقسام شیرینی ها از جمله برساق، سوجوق، باسوق، پپکه چوک انگشت پیچ و حلوازرده ، نان نارگیلی و تهیه و مصرف انواع مرباها نیز رواج دارد. این گز مایع بسیار محبوب و معروف است.
مواد لازم:
شکر …………………………………..یک کیلوگرم
سفیده تخم مرغ ………………….۳ عدد
جوهر لیمو ………………………یک قاشق چایخوری
آب …………………..………………به مقدار یک بند انگشت از شکر بالاتر
طرز تهیه:
شکر را در ظرف مورد نظر ریخته و آب را که باید به مقدار یک بند انگشت بالاتر از شکر باشد اضافه میکنیم و بر شعله گاز قرار میدهیم.
بعد از این که شربت قوام آمد، جوهر لیمو را داخل آن میریزیم. بعد از کمی حرارت دادن، مقداری از شربت را بین دو انگشت قرار میدهیم، اگر به صورت کشدار شد، شعله را خاموش و صبر میکنیم تا خنک شود در حدی که اگر سفیده را به آن اضافه کنیم پخته نشود، در این زمان سفیدهها را به میزانی که پف کند هم میزنیم.
و آن را به شربت اضافه و آنقدر هم میزنیم تا مواد کاملاً سفید و یکدست و کشدار شود.
حالا انگشت پیچ ما آماده است، ما میتوانیم برای عطر و طعم آن به شربت گلاب هم اضافه کنیم.
این سوغات شیرین که طرفداران زیادی هم دارد، بیشتر در ماه مبارک رمضان مورد استفاده قرار میگیرد.
انگشیت پیچ قدمتی دیرینه دارد و میتوان گفت که گز اصفهان را از روی این سوغاتی همدانی ساخته اند و دلیل آن هم قدمت بیشتر همدان نسبت به اصفهان است و البته در این موضوع حرف و حدیث بسیار است اما گز مایع همان انگشت پیچ هست که سفیده تخم مرغ را به انگشت پیچ تبدیل میکردند و زرده تخم مرغ را به حلوا زرده همدانی بدل میساختند.